Tanks figurspel

Home / Tanks figurspel - 19 mars, 2018 , by chris

I figurspelet TANKS är det stridsvagnar som har huvudrollen. Spelet är lätt att lära sig och går ganska snabbt att spela. Detta är ett bra spel om man föredrar mindre figurspel. I spelet strider de olika stridsvagnarna mot varandra och man bygger upp sin egen pluton av stridsvagnar och försöker sedan besegra fienden, de andra spelarna alltså. Till varje stridsvagn finns det ett kort, där de olika egenskaperna är graderade och även en särskild egenskap finns beskriven. Med hjälp av tärningar utförs attackerna och beroende på vad de visar blir attacken olika stark, likaså hur starkt försvaret blir. Ett startpaket innehåller allt som behövs för att komma igång och spela. Spelet kan sedan kompletteras med en mängd tillbehör.

De olika stridsvagnarna

Det finns stridsvagnar från flera olika länder att köpa, som till exempel från USA, Tyskland, Sovjet och England. Här finns flera berömda stridsvagnar som Panter, Tiger och Puma från Tyskland. Från England finns Sherman Firefly, som ursprungligen är från USA, men som britterna byggde om. Många andra kända stridsvagnar finns representerade och alla vagnar får man själv bygga ihop och måla. Det är som modellbygge och spel i ett. Förutom stridsvagnar finns det andra tillbehör som man kan köpa till.

Spelets upplägg

Det finns en mängd olika spelplaner man kan variera mellan. Tärningar som är en viktig del av spelet, finns i olika utföranden och till spelet hör också olika markörer, spelbrickor, som betyder olika saker i striden. Detta är ett spel som hela tiden kan utvecklas och som även har en praktisk hobbydel. Man kan spela mot andra och utmana deras stridsvagnar och samtidigt kan man bygga ut sin egen arsenal. Regelbok och olika spelguider finns också.