Warhammer 40000

Home / Warhammer 40000 - 13 mars, 2018 , by chris

Warhammer 40000 eller 40K är ett fantasy spel som utspelar sig i en mörk tidsålder 40 000 år efter Kristi födelse. Människorna bor på planeter runt om i universum och strider utkämpas mellan de olika arméerna. Det finns 12 olika stridande parter i Warhammer 40K och de har alla sin egen historia. Fantasy-figurspelet har olika figurer och spelplaner. Regelverk och poängskalor hjälper och guidar arméstyrkorna och en runda tar några timmar att spela, men det varierar med hur stora styrkor som strider.

Den mänskliga inslaget

Imperiet är den mänskliga delen och här ingår olika världar som alla ska kunna försvara sig själva, men själva Imperiet har ett eget kejserligt garde, som ska rycka in och hjälpa andra världar där det behövs. Imperiet har även en elitstyrka, som är skapade av kejsaren själv, som nu tyvärr bara existera som en själ utan kropp. Med sina egna gener har han bildat elitstyrkan Space marines. Det finns även fiender som vill störta Imperiet och de består av korrupta före detta Space marine soldater som har valt den mörka sidan, Chaos.

Andra karaktärer

Förutom mänskligt väsen finns det även andra arter i Warhammer 40K. Här finns en alvart Eldar, som är på väg att försvinna, trots att de har mängder med högteknologiska vapen. Tau är en ung art med hög kompetens inom teknologi och samarbetar gärna med de som slåss för samma gud. Necronerna är däremot urgammal och jobbar på att bli odödliga. De insektslika Tyranidernas samhälle saknar individualism och de lever i ett samhälle som liknar myrornas. Till sist finns det Squats, fast egentligen inte, eftersom de dog ut i de tidigare versionerna av spelet, tack vare Tyraniderna. Den åttonde versionen av spelet kom förra året och det sägs återgå mycket till det gamla. Reglerna är dessutom lite lättare och kortare.