Batman figurspel

Home / Batman figurspel - 6 april, 2018 , by chris

Batman miniature game utspelar sig i Gotham city och är ett figurspel. I spelet gäller det att ta sig an skurkar som försöker förstöra i staden och ställa till oreda och kaos. Till din hjälp får du välja ett antal figurer, mellan 4–10, där Batman, Robin och andra kändisar hjälper dig. Vilken scen du vill spela på väljer du själv och det finns många kända scener att välja på. Alla brott sker på natten så även i Gotham city och i spelet finner du många figurer, såväl hjältar som skurkar. Är du en Batman fantast, kommer du att känna igen alla figurerna och de är många. Figurer och spelscener kan dessutom hela tiden utvecklas. Det här Batman-spelet är troligtvis min favorit bland alla Batman-spel. Det skulle vara i konkurrens med ett Batman-spel som jag stötte på när jag registrerade mig på ett casino.

Hur spelet går till

Spelet går ut på att samla en grupp av hjältar, poliser och skurkar för att besegra fienden. Med hjälp av tärningar och strategier görs dragen i tur och ordning och för varje drag aktiverar du en figur som utför ett av dig förutbestämt moment. Om det lyckas eller inte, beror på din motståndares drag. Varje figur har grundegenskaper som försvar, attack och styrka. De har även olika antal attacker de kan göra på varje drag. En superhjälte kan göra fler attacker än en vanlig skurk. Det finns många olika karaktärer eller figurer att välja på, som Firefly, Deathstroke, Gotham Butcher, Arrow, Arkham knight, Batgirl och många fler.

Spelscenen utspelar sig som sagt alltid på natten, vilket gör att sikten bara är 30 cm, en aspekt gör spelet händelserikt och med oväntade vändningar. Plötsliga ljus kan avslöja dig eller din motståndare. Varje karaktär har sina egenskaper på ett kort som följer med när du köper den och det gäller att inte förlora sina poäng under striderna. Till spelet hör även en regelbok, där allt du behöver veta står. Ett roligt och underhållande figurspel som varar några timmar.